Обране

Чорнобиль. Відродження. Лелека чорний

Чорнобиль. Відродження. Лелека чорний
Чорнобиль. Відродження. Лелека чорний

Пам’ятна монета присвячена рідкісному птаху, який став одним із своєрідних символів відродження життя в Чорнобильській зоні – лелеці чорному. 30-кілометрова зона відчуження та зона безумовного відселення, на території яких із 26 квітня 2016 року розміщено Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник, перетворились у своєрідний резерват для розмноження не тільки типових, а й рідкісних червонокнижних представників тваринного та рослинного світу, серед яких і лелека чорний. Завдяки збереженню середовища в Чорнобильській зоні популяція птаха зростає. Це свідчить про відновлення екосистеми регіону, про те, що заповідник стає осередком біорізноманіття навіть в умовах радіаційного забруднення.

Тираж (оголошений/фактичний), шт.: 20000/20000

Категорія якості карбування: спеціальний анциркулейтед

Гурт: рифлений

З 02 травня 2024 року стартує продаж в інтернет-магазині із продажу пам'ятних монет та нумізматичної продукції  в таких містах: Київ.

З 03 травня 2024 року стартує продаж в інтернет-магазині із продажу пам'ятних монет та нумізматичної продукції   в таких містах: Харків та Полтава.

З 06 травня 2024 року стартує продаж в інтернет-магазині із продажу пам'ятних монет та нумізматичної продукції   в таких містах: Суми та Кременчук.

З 07 травня 2024 року стартує продаж в інтернет-магазині із продажу пам'ятних монет та нумізматичної продукції   в таких містах: Львів.

З 09 травня 2024 року стартує продаж в інтернет-магазині із продажу пам'ятних монет та нумізматичної продукції   в таких містах: Тернопіль.

З 13 травня 2024 року стартує продаж в інтернет-магазині із продажу пам'ятних монет та нумізматичної продукції   в таких містах: Вінниця, Ужгород та Рівне.

З 15  травня 2024 року стартує продаж в інтернет-магазині із продажу пам'ятних монет та нумізматичної продукції   в таких містах:  Одеса.

З 21  травня 2024 року стартує продаж в інтернет-магазині із продажу пам'ятних монет та нумізматичної продукції   в таких містах:  Дніпро.

З 31  травня 2024 року стартує продаж в інтернет-магазині із продажу пам'ятних монет та нумізматичної продукції   в таких містах:  Запоріжжя.

З 28  червня 2024 року стартує продаж в інтернет-магазині із продажу пам'ятних монет та нумізматичної продукції   в таких містах:  Івано-Франківськ.