Обране

Пльонтанізм (Іван Марчук) у сувенірному пакованні

Пльонтанізм (Іван Марчук) у сувенірному пакованні
Пльонтанізм (Іван Марчук) у сувенірному пакованні

Пам’ятна монета “Пльонтанізм” (Іван Марчук) присвячена унікальній техніці пльонтанізму геніального художника сучасності Івана Марчука. Його авторський стиль, подібний до мережива з найтонших мазків, надає картинам об’ємності, створюючи ілюзію динамічного світла грою відтінків. Ця пам’ятна монета слугує шаною видатному майстру, чий хист і новаторський підхід до живопису здобули визнання в усьому світі. Вона є втіленням невичерпної творчої сили та глибини української душі, які живуть у кожному хитросплетінні ліній на полотнах митця.

На аверсі монети в центрі композиції зображено фрагмент картини “Пробудження”, створеної Іваном Марчуком у 1992 році. Мотив дизайну – коло, що асоціативно нагадує сонце, символізуючи джерело життя, енергії та розвитку. Праворуч від композиції на матовому тлі розміщено написи УКРАЇНА, номінал 5 та графічний символ гривні ?. Також зазначено рік карбування – 2024, малий Державний Герб України та логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України.

На реверсі монет зображено фрагмент картини “Пробудження” – образ дівчини з блакитно-жовтою стрічкою на голові. Вона стоїть на тлі квітучого безмежжя рідних просторів, символізуючи пробудження України.

Художник: Марчук Іван; адаптація дизайну – Кучинська Олександра

Скульптор: Атаманчук Володимир, Дем`яненко Володимир

Тираж (оголошений/фактичний), шт.: 75000/50000

Маса, г: 16.54

Діаметр, мм: 35

Категорія якості карбування: спеціальний анциркулейтед

Гурт: рифлений

Ціна: 615 грн

З 27 серпня 2024 року стартує продаж в інтернет-магазині із продажу пам'ятних монет та нумізматичної продукції за посиланням в таких містах: Київ, Біла Церква.

З 28 серпня 2024 року стартує продаж в інтернет-магазині із продажу пам'ятних монет та нумізматичної продукції за посиланням в таких містах: Львів.

З 02 вересня 2024 року стартує продаж в інтернет-магазині із продажу пам'ятних монет та нумізматичної продукції за посиланням в таких містах: Львів. Вінниця, Хмельницький,  Бровари

З 05 вересня 2024 року стартує продаж в інтернет-магазині із продажу пам'ятних монет та нумізматичної продукції за посиланням в таких містах: Чернівці, Київ.