Обране

Орьнек. Кримськотатарський орнамент у сувенірному пакованні

Орьнек. Кримськотатарський орнамент у сувенірному пакованні
Орьнек. Кримськотатарський орнамент у сувенірному пакованні

Орьнек. Кримськотатарський орнамент у сувенірному пакованні, присвячена унікальному орнаменту, що є невід’ємною частиною національної ідентичності кримських татар. Орьнек – це жива спадщина, яка протягом століть зберігає свою неповторну красу, глибинний сенс та слугує джерелом натхнення для митців. Кожен вишитий або намальований візерунок – це своєрідне послання, що перетинає час і простір, з’єднує минуле із сучасністю та передає спадщину народу майбутнім поколінням. У 2021 році орьнек офіційно включено до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.

Художник: Автор ескізу – Есма Аджієва. Адаптація дизайну – Олександра Кучинська

Скульптор: Атаманчук Володимир, Дем`яненко Володимир

Тираж (оголошений/фактичний), шт.: 75000/50000

 

З 05 липня 2024 року стартує продаж в інтернет-магазині із продажу пам'ятних монет та нумізматичної продукції  в таких містах: Київ.

З 18 липня 2024 року стартує продаж в інтернет-магазині із продажу пам'ятних монет та нумізматичної продукції з  в таких містах:  Полтава, Біла Церква.

З 23 липня 2024 року стартує продаж в інтернет-магазині із продажу пам'ятних монет та нумізматичної продукції з  в таких містах:  Ужгород, Мукачево, Харків, Бровари.

З 29 липня 2024 року стартує продаж в інтернет-магазині із продажу пам'ятних монет та нумізматичної продукції з  в таких містах:  Кривий ріг, Чернівці.