Обране

Ролик обігових пам’ятних монет `Війська зв’язку та кібербезпеки Збройних Сил України` (у ролику 25 монет)

Ролик обігових пам’ятних монет `Війська зв’язку та кібербезпеки Збройних Сил України` (у ролику 25 монет)
Ролик обігових пам’ятних монет `Війська зв’язку та кібербезпеки Збройних Сил України` (у ролику 25 монет)

В ТАСКОМБАНКУ стартує продаж Роликів обігових пам’ятних монет "Війська зв’язку та кібербезпеки Збройних Сил України" (у ролику 25 монет)

Hолик обігових пам’ятних монет “Війська зв’язку та кібербезпеки Збройних Сил України”, присвячений українським воїнам-зв’язківцям, які щодня забезпечують комунікацію та управління військами, долають надскладні виклики і загрози, щоб захистити Україну в інформаційному та кіберпросторі. Війська зв’язку та кібербезпеки – це спеціальні війська, які відповідають за планування, розгортання й забезпечення функціонування засобів зв’язку та інформаційних систем, систем бойового управління та оповіщення. Вони гарантують ефективний обмін даними між військовими підрозділами й забезпечують кібербезпеку в умовах надзвичайного чи воєнного стану. На сувенірному папері, у який запаковано кожний ролик, розміщено написи: БАНКНОТНО-МОНЕТНИЙ ДВІР НБУ, ОБІГОВА ПАМ’ЯТНА МОНЕТА, ВІЙСЬКА ЗВ’ЯЗКУ ТА КІБЕРБЕЗПЕКИ ЗСУ, 25 ШТУК, номінал 250 та графічний символ гривні; логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України, зображення емблеми Військ зв’язку та кібербезпеки ЗСУ, елементи, які імітують лабіринти зашифрованих даних.

На аверсі монети зображено малий Державний Герб України (угорі); в обрамленні давньоруського орнаменту по центру розміщені написи: УКРАЇНА / 10 / ГРИВЕНЬ (півколом); на тлі орнаменту зазначено рік карбування монети – 2024 (унизу) та логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (праворуч).

На реверсі монети по колу розміщено написи: СИЛЬНІ ТРИМАТИ ЗВ’ЯЗОК! і ВІЙСЬКА ЗВ’ЯЗКУ ТА КІБЕРБЕЗПЕКИ ЗСУ. У центрі композиції, немов щит, що захищає інформаційний простір, зображено емблему Військ зв’язку та кібербезпеки Збройних Сил України, в її основі – восьмипроменева зірка в оточенні хрестоподібно розташованих орбіт та перехрещених блискавок. На задньому плані монети схематично зображені лабіринти, які символізують передавання зашифрованих даних через заплутані захисні системи кіберпростору, де точиться невидима війна.

Художник: Дем`яненко Володимир; Дизайн - Балута Тетяна

Тираж (оголошений/фактичний), шт.: 20000/20000

Вартість ролика (25 монет): 438 грн.

З 13 серпня 2024 року стартує продаж в інтернет-магазині із продажу пам'ятних монет та нумізматичної продукції за посиланням  https://coins.tascombank.ua/8f70f  в таких містах: Київ, Умань, Кропивницький, Біла Церква, Вінниця,  Хмельницький, Львів, Чернівці, Івано-Франківьк, Тернопіль.